Излезе септемврийският брой на списание „Светодавец“

Септемврийският брой на списание „Светодавец“ излиза с известно закъснение и основната вина за това е на главния редактор на броя, т. е. моя. Лятото ми се стори твърде кратко, есента е тук и е време да се захващаме за работа. Какво по-добро от начало на работния сезон от новия брой на нашето списание…

Този месец страниците на списанието са посветени главно на науката и религията. За повечето хора християнството и науката не могат да вървят ръка за ръка, но ще цитирам думите на И.М. Андреев: „Истинската религия, както и истинската наука, определящи границите на обхвата на своята компетентност, никога не може да влязат в конфликт.“ Във връзка с тази тема ще прочетете есето на Войден Божков с гръмкото название „Да бъдеш или да не бъдеш…?!“, също така и статията на Олег Каменщик – „Време“. Това е първата статия на Олег за списанието и се надяваме, че ще продължим да се радваме на научния му поглед.

В рубриката за любопитни факти решихме да Ви запознаем с някои от основните затруднения пред науката в досега ѝ с християнството.

За жителите на столицата може би ще бъде интересно да научат повече за един от централните паметници в гр. София – този на св. патриарх Евтимий – от текста на Ангел Карадаков.

В раздела за изкуство ще може да прочетете в какво се превръщат основополагащите достижения на християнското изкуство, когато се прилагат без тяхната основа – Вяра, Надежда и Любов.

Подготвили сме и анонс към три изложби на български автори. Една от тях е на младия пловдивски скулптор Николай Шекеров, с артистичен псевдоним Калоники… но повече в септемврийския брой на сп. „Светодавец”.

От редактора: Николина Александрова

Новият брой може да видите тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s